Monday, August 24, 2009

ade aku kesah?..

B-E-N-G-A-N-G..tu yang aku rase sekarang ni..tension gile aku bile jatuh bab orang mengata aku dan menyibukkan diri dalam menjaga tepi kain orang lain..kenapalah orang-orang kita ni macam ni..lagi-lagi makcik yang dok area kampung tu, pantang nampak anak orang benda yang tak sedap kat mata dia, satu rumah dia bising pastu satu kampung..sibuk bertanya itu ini kat family, cuba tanya kat empunya badan sendiri..ade berani tak?..meh aku jawab dengan 200 patah perkataan macam dalam exam tuh..heran dengan anak orang kulur kilir dengan jantan, yang anak dia tu kat belakang ada dia nampk?..oh, anak dia dok angkut anak dara orang dulu-dulu,siap datang rumah..tak pulak dia bising..zaman tak pernah berubah..ni yang orang kate kuman seberang laut boleh nampak,gajah depan mate tak nampak..btul ke perumpamaan ni?..hahaha..dah macam Karam Sigh Walia lak..yang peliknya bertegur sape pn tak tapi tulah ade je berita sensasi..saje je nak cari isu malukan orang lain..agak geram ye di situ..
Lagi satu bab PRINSIP..prinsip la sangat setakat cakap,orang len boleh cakap macam-macam kunun nak tunjuk diri sendiri tu PERFECT..no body perfect la..kita tak boleh nilai diri kita, so janganla nak up sangat dengan PRINSIP tu tapi lastly dalam tak sedar kita pijak je prinsip tu..buat tambah dosa orang len je mempertikaikan ape yang kite buat dengan ape yang kite megah-megahkan..orang len ade mate, kite je yang sumtimes terleka..orang len boleh ingat ape yang kite pernah cakap, tapi kite takkan ingat ape yang kite cakap..so Waspadalah kepada barang siapa yang selalu dengan PRINSIP tapi tak boleh pakai..yang ni gak boleh mendatangkan bengang kepada aku..Ade aku kesah?..
Banyak cite hari ni..even hari ni pose, teman gosip aku sewaktu kecik2 dulu telah menguruskan pahala pose nyer kerana telah menyebarkan cite panas kepada aku..huhuhu..salah satu nyer, kwn aku merangkap teman sepermainan di kg bakal menamatkan zaman dara nye dengan x-bf aku hujung tahun ni..huhuhu..sungguh ku tak sangka..pergi ke tak?..bukan sedey tapi malu lagi2 terkenang zaman bersame dulu-dulu..(berdating kat bukit,meronda satu kampung bersame2,etc)cam ne la aku nak confront dengan xbf dan familynye..yang paling menarik,siap wat planing habis grade dip,aku nak keje dan biarkan die continue study die lak coz time aku study, die keje after die grade kat ikm..smpan duit kawen katenya..msg2 berkorban..siap parent die nak tunangkan kite org..tp nak buat jodoh tak panjang coz msg2 ade jln hdp msg2 dan lebih kurang cinta tak direstui..bile teringat sume macam lawak gile,tapi tu lah perjanan hidup remaje kn?..tp bab yang paling aku suke kat die, die tak pernah marah aku even yang selalu wat hal adalah aku..biasela cnta jarak jauh..agak matured sket contra dgn aku yang perangai macam budak2..kenangan je sume ni..biarlah habis kat sini jer..by da way, eny&ambi congratz..semoga berbahagia ke akhir hayat..lagu ape yang sesuai utk aku erk?..

5 comments:

Faiz Syazwan said...

luahan hati ni..nmpk ganas..hehe..:)

kHaiRiah said...

ganas ke?..juz sesi luahan jer..xtaw nk lps geram mcm ne..human juz human kn?

Pak Tua Jaga said...

cuba dengar lagu doa utk kekasih, Ramli sarif dgn khatijah Ibrahim, " yang dulu usah dirindu, hilangkanlah dr hatimu......Lupakan Kisah yg Lalu,teguhkan tugu imanmu doaku buat kekasih" hehehe :p

kHaiRiah said...

haha..agk clasic di situ erk?..idea yg bgs..

Anonymous said...

[url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/ganardinero.jpg[/img][/url]
[b]Una gran guia de ganar dinero[/b]
Nosotros hemos hallado la mejor guia en internet de como ganar dinero internet. Como fue de interes para nosotros, tambien les puede ser de utilidad a ustedes. No son solo formas de ganar dinero con su pagina web, hay todo tipo de formas para ganar dinero en internet...
[b][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url]Te recomendamos entrar a [url=http://www.ganar-dinero-ya.com/]Ganar dinero[/url][url=http://www.ganar-dinero-ya.com][img]http://www.ganar-dinero-ya.com/dinero.jpg[/img][/url][/b]